Mechanische ventilatie reinigen regio Noord-Brabant

Wanneer u uw mechanische ventilatie wilt laten reinigen door een professioneel ervaren bedrijf kunt u het best terecht bij Alpha Ventilatie. Wij zijn actief in de regio van Noord-Brabant en rekenen geen voorrijkosten mits wij in samenspraak met u via onze reguliere planning een afspraak kunnen maken.

Wij zijn bereikbaar via: 030-3200120. Heeft u geen gelegenheid om te bellen? Dan bieden wij ook de mogelijkheid om direct online een afspraak in te plannen.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Snelle service
  Ervaren servicemonteurs
  99% van onze klanten beveelt ons aan

alpha ventilatie wagen laden

Geen voorrijkosten

Wij rekenen nooit voorrijkosten zolang wij kunnen werken met onze reguliere planning. Wanneer u echter wensen heeft om op een andere dag of tijd een afspraak te maken is dat zeker mogelijk, maar rekenen wij wel voorrijkosten omdat wij dan speciaal voor u komen. Wij raden u aan om ons te bellen wanneer u een afspraak wilt maken voor de regio Noord-Brabant. Wij zijn van maandag t/m zaterdag bereikbaar.

Ervaring van anderen

Goed meegedacht, netjes gew…(10/10)

Zeer bekwaam personeel. Gin…(10/10)

Meer reviews lezen

Waarom ventilatie reinigen?

  Voorkom gezondheidsproblemen
  Voorkom slijtage motor
  Verlaag uw energiekosten

Let op: Oude mechanische ventilatiesystemen raken snel uit balans en verbruiken jaarlijks meer energie dan een wasmachine en een koelkast bij elkaar! 

Noord-Brabant

Regio’s waar wij actief zijn

Hieronder hebben wij een opsomming van plaatsen uit Noord-Brabant gemaakt waar wij onder andere actief zijn. Woont u in de regio van één van deze plaatsen? Dan bent u natuurlijk net zo welkom!

Regio Noord-Brabant

Bergen op Zoom
Breda
Den-bosch
Eindhoven
Helmond
Roosendaal
Tilburg
Oosterhout
Waalwijk

Direct online een afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken om uw mechanische ventilatie te laten reinigen?
Bel ons dan op: 030-3200120 of maak online direct een afspraak.

Hoe vaak moet ik mijn systeem laten reinigen?

Wij raden u aan om uw systeem in ieder geval eenmaal in de 5 jaar een grote onderhoudsbeurt te geven waarbij de afvoerbuizen ook direct worden gereinigd en daarnaast iedere 2 jaar een kleine onderhoudsbeurt te geven. U kunt bij Alpha Ventilatie al vanaf € 50 uw systeem laten onderhouden. Een slecht onderhouden systeem kunt vaak snel herkennen.
Als uw systeem te herkennen is aan één of meer van de onderstaande punten weet u zeker dat uw systeem aan onderhoud toe is:

  • Uw systeem is nog niet eerder gereinigd.
  • Uw systeem doet het niet meer, hierbij moet de ventilatiebox in veel gevallen vervangen worden. Er is ook de mogelijkheid dat het iets kleins is, echter is dit moeilijk te beoordelen op afstand. Wij raden u aan om contact op te nemen met ons zodat wij u kunnen voorzien van passend advies.
  • Uw ventilatiesysteem is langer dan 5 jaar geleden gereinigd.
  • U heeft last van schimmels en/of bacteriën in uw woning.
    Dit komt voornamelijk veel voor in de badkamer of wc.
  • Uw woning is bijna nooit helemaal stofvrij.
  • U heeft last van geur of stank vanuit uw kanalen.

Ventilatie, het ondergeschoven kind

Het belang van een goed werkend ventilatiesysteem wordt vaak onderschat. In Nederland is bijna iedereen inmiddels wel bekend met de noodzaak onderhoud te plegen aan de CV, maar onderhoud aan het ventilatiesysteem wordt vaak onterecht vergeten.

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de luchtkwaliteit buiten en binnen en wordt over de gevolgen van slechte luchtkwaliteit steeds meer bekend. Hierdoor merken wij dat het besef bij mensen groter wordt en dat ze steeds meer aandacht besteden aan de luchtkwaliteit binnenshuis. Gelukkig maar, want niemand wilt in een ongezonde omgeving leven!

Uw woning luchten is belangrijk
Ook wanneer u een mechanisch ventilatiesysteem heeft is het belangrijk om de woning regelmatig te luchten door de ramen maximaal een half uur op een kiertje te zetten. U geeft hiermee het systeem de kans om vocht en schadelijke stoffen af te voeren en schone lucht aan te trekken. Hiermee voorkomt u de ontwikkeling van bacteriën en schimmels in uw woning net als een te hoge concentratie aan fijnstof. Ventileren staat dus gelijk aan den aan- en afvoer van lucht.

Verouderde ventilatieboxen

In zo’n 2,3 miljoen huizen in Nederland is er sprake van een verouderd ventilatiesysteem. Wij raden u aan om uw ventilatiebox minimaal eenmaal in de 15 jaar te laten vervangen om er zeker van te zijn dat u in een optimaal leefklimaat woont.
Wilt u meer informatie over het vervangen van uw systeem?
Lees dan meer op onze pagina die gaat over het vervangen van een mechanisch ventilatiesysteem.