Reinigen van uw mechanische ventilatie in Groningen

Of u in Groningen woont of in Limburg, dat maakt voor Alpha Ventilatie niets uit! Wij zijn gevestigd in het midden van Nederland en kunnen u overal van dienst zijn. Indien uw afspraak tussen onze reguliere planning past, rekenen wij geen voorrijkosten.

Waarom Alpha Ventilatie?

Wij zorgen voor een schoon binnenklimaat! Onze specialisten hebben meer dan 15 jaar ervaring en lossen elk probleem op. De VCA certificering is een pré bij ons, omdat wij op deze manier kunnen garanderen dat onze specialisten vakbekwaam zijn.

Waarom mechanische ventilatie reinigen?

 Voorkom ongedierte
 Schoon binnenklimaat
  Voorkom extra onderhoudswerk

Let op: Schimmels groeien vooral op vochtige plekken. Daarom is het belangrijk om vocht in huis te voorkomen. Laat uw mechanische ventilatie tijdig onderhouden om de vochtbalans in huis op peil te houden.

Ervaring van anderen

Mechanische ventilatie vervangen..(10/10)

Goed werk afgeleverd en prima info…(9/10)

Super netjes afgewerkt en een…(10/10)

Meer reviews lezen

“Wilt u verzekerd zijn van frisse, gezonde lucht in huis? Schakel dan Alpha Ventilatie in!”

KLEIN ONDERHOUD
€ 125
Bij goed onderhouden ventilatiesytemen
Reinigen ventilatiebox
Controle ventilatiebox
Ventilatieadvies
afspraak maken
kanaalreiniging
€ 160
Alle kanalen worden volledig gereinigd
Reinigen kanalen
Reinigen afzuigpunten
Afstellen MVbox
Ventilatieadvies
afspraak maken

mechanische ventilatie laten reinigen

Onze service in Groningen

Wanneer u in Groningen woont en ons uw onderhoud laat doen, bieden wij u verschillende opties aan:

  1. Eenmalig onderhoud
  2. Het Alpha abonnement

Bij een abonnement van Alpha Ventilatie kunt u kiezen voor de reminder service. Deze service herinnert u wanneer het tijd is voor onderhoud aan uw mechanische ventilatie. De abonnementen worden uitgevoerd in intervallen van 2 jaar. Na de eerste twee jaar komt u in aanmerking voor klein onderhoud en daarna voor groot onderhoud.

Hoe weet ik of mijn systeem gereinigd moet worden?

Door middel van onze reminder service weet u exact wanneer het tijd is voor service aan uw ventilatiesysteem.

Hiernaast zijn er een aantal andere punten die uw aangeven wanneer het tijd is voor een servicebeurt. Denk hierbij aan:

  • Schimmel en een hoge luchtvochtigheid;;
  • Zwarte kringen rondom het ventiel;
  • Nare luchtjes in huis.

Andere punten zijn bijvoorbeeld de zuigkracht van uw ventilatiebox die afneemt. Een vervuild ventilatiekanaal of een vervuilde mechanische ventilatie, kan zorgen voor een afname in kracht. Dit komt doordat de mechanische ventilatie uit balans geraakt is.

Waarom ventilatie laten reinigen?

Uw ventilatiesysteem heeft grote invloed op verschillende factoren binnen uw huis. Het is daarom wenselijk dat het systeem goed werkt en blijft werken.

Wanneer het systeem niet naar behoren werkt, wordt het overtollige vocht in uw huis niet goed afgevoerd en kunnen schimmels en bacteriën zich nestelen. Dit is vervelend voor uw huis, maar natuurlijk ook niet goed voor uw gezondheid.

Als het systeem meer dan 2 jaar niet is onderhouden, neemt de werking van het ventilatiesysteem met maar liefst meer dan 20% af.

bel mij terug online afspraak

Wat zijn de voordelen bij reinigen of vervangen?

Uit onderzoek is gebleken dat de mechanische ventilatie vaak over het hoofd wordt gezien. Mocht u een mechanische ventilatie hebben van 15 jaar of ouder, dan adviseren wij u die te vervangen. Door het vervangen van uw oude mechanische ventilatie, bespaart u c.a. €80,- per jaar op uw energierekening. Daarnaast zijn er tegenwoordig systemen op de markt die een ingebouwde vochtsensor hebben. Deze sensor zorgt ervoor dat vocht zo snel mogelijk wordt afgevoerd om schimmel in huis te voorkomen.

Hoe wordt mijn mechanische ventilatie gereinigd?

Onze monteurs hebben een stappenplan om uw mechanische ventilatie te vervangen of reinigen. Bij aankomst doen we eerst een observatie. Dit doen wij zodat wij efficiënt en effectief te werk kunnen gaan.

Voordat wij overgaan op reiniging en onderhoud, demonteert de monteur alle ventielen van het plafond en vult deze gaten met sponsen. Het reinigen gebeurt met een ronddraaiende borstel die alle fijnstof of vuilophoping losborstelt. Het los geborstelde stof wordt opgezogen door de mechanische ventilatie en wordt vervolgens naar buiten geblazen. De gekoppelde flexibele buizen worden ook geborsteld zodat u kunt genieten van een schone mechanische ventilatie zonder lawaai.