Mechanische ventilatie reinigen regio Flevoland

Alpha Ventilatie is de specialist voor het laten reinigen van mechanische ventilatiesystemen. Wanneer u in de regio woont van Flevoland kunt u bij Alpha Ventilatie terecht. Wij rekenen geen voorrijkosten voor de gehele regio van Flevoland wanneer wij een afspraak via onze reguliere planning met u kunnen afstemmen. U kunt bij ons ook direct online een afspraak maken.

Waarom Alphaventilatie.nl

  Professioneel reinigen
  Ervaren servicemonteurs
  Snelle service

alpha ventilatie wagen laden

Geen voorrijkosten

Wij rekenen nooit voorrijkosten zolang wij kunnen werken met onze reguliere planning. Wanneer u meer informatie wilt, kunt u ons het best bellen op het nummer: 030-3200120. Onze specialisten kunnen u voorzien van passend advies en direct een datum met u afstemmen wanneer dit gewenst is.

Ervaring van anderen

Goed meegedacht, netjes gew…(10/10)

Zeer bekwaam personeel. Gin…(10/10)

Meer reviews lezen

Waarom ventilatie reinigen?

  Verbeter u binnenklimaat
  Voorkom slijtage motor
  Voorkom gezondheidsproblemen

Let op: Oude mechanische ventilatiesystemen raken snel uit balans en verbruiken jaarlijks meer energie dan een wasmachine en een koelkast bij elkaar! 

Flevoland

Regio’s waar wij actief zijn

Hieronder vindt u een overzicht van wat plaatsen in Flevoland waar wij onder andere actief zijn. Uiteraard bent u net zo welkom als u in één van de omringende gebieden woont.

Regio Flevoland

Almere
Lelystad
Dronten
Zeewolde
Emmeloord

Direct online afspraak maken

Bij Alpha Ventilatie kunt u ook direct uw afspraak online inplannen. Reiniging en onderhoud is bij ons al mogelijk vanaf €90,-. Kijk op onze pagina met tarieven voor het complete overzicht.

Het belang van een schoon binnenklimaat

Dagelijks ademen we zo’n 11.000 liter lucht per persoon in. Dit is meer dan 20.000 ademhalingen per dag. De meeste van ons zitten het overgrote deel van onze dag binnen, of dit nu thuis is of op ons werk. Het is daarom dus erg belangrijk dat de lucht die wij inademen gezond en fris is, zodat we hier niet ziek van worden. Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht is gebleken dat het binnenklimaat van groot belang is voor het inademen van gezonde lucht.

Achterstallig onderhoud aan de mechanische ventilatie is vaak een groot probleem als het gaat om luchtkwaliteit. Een slechtere werking van het systeem veroorzaakt namelijk vocht en schimmel wat er voor zorgt dat men sneller ziek wordt of meer last krijgt van andere klachten. Hierbij moet u denken aan hoofdpijn, slaapproblemen, klachten aan de luchtwegen en huidproblemen. In 10% van alle woningen in Nederland is de lucht binnen zelfs nog slechter dan de buitenlucht.

Wanneer moet ik mijn mechanisch ventilatiesysteem laten reinigen?

Eén van de meest gestelde vragen bij ons is: hoe weet ik wanneer ik mijn ventilatiesysteem moet laten reinigen? Het antwoord hierop is relatief simpel.
Wij raden u aan om uw mechanische ventilatie in ieder geval eenmaal in de 5 jaar van een grote onderhoudsbeurt te voorzien. Onder een grote onderhoudsbeurt verstaan wij de complete reiniging van uw ventilatiebox, inclusief de bijbehorende kanalen.

Daarnaast raden wij u aan om uw systeem iedere 2 jaar een kleine onderhoudsbeurt te geven waarbij de ventilatiebox en de ventielen (afzuigpunten) worden schoongemaakt. Zo bent u er zeker van dat uw systeem altijd naar behoren werkt en u kunt genieten van een gezond binnenklimaat.

Wanneer u twijfelt of uw systeem toe is aan reiniging kunt u het beste contact opnemen met één van onze specialisten. U kunt ons direct bereiken via: 030-3200120 voor meer informatie of voor het direct inplannen van een afspraak.