Kruipruimte ventilatie

Wilt u ventilatie aanleggen in uw kruipruimte? Een goedwerkend ventilatiesysteem is belangrijk. Hiermee kunt u vochtproblemen voorkomen. Vochtproblemen veroorzaken onder andere een muffe geur in huis en zijn slecht voor uw gezondheid. Uw kruipruimte ventilatie regelt u makkelijk en snel via Alpha Ventilatie.

Direct regelen?
Vraag direct online een offerte aan.

Benieuwd naar onze reviews?

Mechanische-Ventilatie-Vervangen-Monteur-1

Online advies

Snelle voorstel per e-mail

Gratis


Advies en offerte
Uitleg proces en installatie
Vrijblijvend aanbod
Snelle levering
Op werkdagen binnen 4 uur

Advies aanvragen

Voordelen

Voorkom gezondheidsproblemen
Voorkom nare luchtjes in huis
Voorkom schimmel

radon

Veelgestelde vragen

Wat is het nut van kruipruimte ventilatie?

Het nut van kruipruimte ventilatie

Een goede ventilatie in de kruipruimte zorgt ervoor dat de ruimte niet te vochtig wordt. Dit is goed voor het isolatiemateriaal dat zich hier bevindt. Het materiaal gaat namelijk langer mee in een droge omgeving. Daarnaast kan er geen condensvorming ontstaan zonder vocht. Dat is fijn, want condens kan in de wanden van de kruipruimte trekken en vervolgens in de rest van het huis belanden.

Helpt kruipruimte ventilatie tegen schimmel?

Schimmel

Schimmels maken bijna geen kans in een goed geventileerde kruipruimte. Schimmels ontstaan en groeien het snelst in een windstille omgeving, met een luchtvochtigheid van minimaal 70%. Een niet geventileerde kruipruimte is daarom de optimale voedingsruimte voor schimmels. Deze trekken zich dan diep in het hout. Hierdoor kan het hout op een gegeven moment gaan rotten. Tegelijkertijd is het ongezond om je in een ruimte met schimmels te bevinden. Dat is niet zo handig als je af en toe toch de kruipruimte in moet. Om deze problemen tegen te gaan, is het dus van belang dat je je kruipruimte ventileert.

Kan ik Radon voorkomen?

Radon

Ventilatie in de kruipruimte helpt om radon uit te drijven. Radon is een radioactief gas dat in de grond zit. De grootste hoeveelheid is te vinden in kleigrond. Radon is daarnaast te vinden in bouwmaterialen, zoals beton. Het radongehalte in huizen is tegenwoordig groter dan in de natuur. Radon is op zichzelf niet gevaarlijk, maar wanneer het vervalt, ontstaan er kleine radioactieve stoffen. Deze kunnen zich vervolgens hechten met andere stofdeeltjes. Als je dit inademt, dan kan dat kankerverwekkend zijn. Het is daarom belangrijk dat je je kruipruimte goed ventileert. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een bodemafsluiter te plaatsen in je kruipruimte. Zo minimaliseer je het effect van radon.

Hoe zit het met gas in de kruipruimte?

Ophoping van gas

Er lopen vaak gasleidingen door kruipruimtes. Het is natuurlijk fijn dat deze leidingen uit het zicht zijn weggewerkt. Echter het kan wel gevaarlijk zijn wanneer de kruipruimte niet is geventileerd. Mocht het zo zijn dat er een gaslek ontstaat, dan zal het gas zich ophopen. Dit kan leiden tot explosies of gasvergiftiging. Dit kun je voorkomen door de kruipruimte te ventileren.

Kan ik nare geurtjes voorkomen?

Nare geurtjes in huis

Met ventilatie voorkom je nare geurtjes in de kruipruimte. Dat komt omdat het vochtgehalte een stuk lager ligt in een geventileerde ruimte. Hierdoor ontstaat er geen nare, muffe geur. Dat is natuurlijk wel zo fijn wanneer je af en toe de kruipruimte in moet.

Andere vragen? Wij bellen u graag terug.

radon

Wist u dat?
Kruipruimte ventilatie helpt ook tegen schadelijk radongas

radongas in kruipruimte

Wist u dat?
Ventilatie in de kruipruimte helpt om radon uit te drijven.

Uw voordelen bij vervangen

Bespaar op uw energiekosten
Minder gezondheidsproblemen
Lager CO gehalte in uw woning


Wist u dat?
In ruim 2 miljoen huizen in Nederland is een verouderd mechanisch ventilatiesysteem geïnstalleerd dat 90% meer stroom verbruikt dan nodig is.

Door over te stappen naar een nieuwe energiezuinige ventilatiebox, bespaart u tot wel
€ 80,- per jaar!

#1 in Ventilatie

Waarom kiezen voor ons? 

Even voorstellen

Onze gecertificeerde service monteurs zijn dagelijks in heel Nederland op pad om onze klanten te helpen en bieden altijd een passende oplossing. Bij Alpha Ventilatie kunt u op de korte termijn terecht. Wij hebben geen lange wachttijden.

Alpha ventilatie in heel Nederland

Wij rekenen nooit voorrijkosten tenzij u spoed heeft of graag een afspraak in het weekend wilt. Bij spoed moet u denken aan plannen binnen 24 uur. Wij hebben vestigingen in Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Onze afdeling planning zorgt ervoor dat wij zo effectief mogelijk per regio kunnen plannen. Op deze manier hoeven we maar één keer te rijden waardoor we geen voorrijkosten hoeven te rekenen, dat is wel zo prettig!

Alpha ventilatie landelijk actief