Home » Alles over ventilatie » Ventilatie informatie » Tips woning ventileren

Tips om een woning goed te ventileren

Wil je een woning ventileren dan zal je de nodige stappen moeten ondernemen. Een goede ventilering in de woning is een must als je wilt zorgen voor een prettige en comfortabele atmosfeer om in te leven. In dit artikel hebben we voor jou de belangrijkste tips op een rijtje gezet als het aankomt op een woning ventileren. Door middel van deze tips zal ook jij de woning volledig kunnen ventileren!

Onze tips

1. Rook niet in huis
Roken is niet alleen enorm ongezond, maar het is ook nog eens desastreus voor de luchtkwaliteit in huis. Doordat er binnen wordt gerookt zal er altijd vervuiling in de lucht te vinden zijn. Stoppen met roken zorgt ervoor dat iedereen in huis frisse lucht kan inademen.

2. Zorg voor frisse lucht
De aanvoer van frisse lucht is ontzettend belangrijk om een woning te ventileren. Als je ventilatorroosters hebt is het verstandig om deze altijd open te zetten. Door deze roostertjes zal de frisse lucht altijd weer zijn weg vinden in de woning. Ook is het verstandig om te zorgen voor ruimte onder deuren, zo kan de frisse lucht ook naar boven toe.

3. Voorkom overtollig vocht in huis
Als het aankomt op een woning ventileren is vocht een grote boosdoener. Zorg ervoor dat je na het douchen altijd een raampje open zet. Ook is het verstandig om je was niet binnen op te hangen en om niet te koken zonder deksel. Door de hoeveelheid vocht te verminderen in de woning zal het een stuk makkelijker zijn om de woning op de juiste manier te ventileren.

 

 

4. Denk aan de schoorsteen
Mocht je nog een geiser thuis hebben dan is het van belang dat deze voorzien wordt van een goede afvoer. Door de schoorsteen te vegen zal je ervoor zorgen dat de lucht de woning kan verlaten. Het beste is om de schoorsteen ieder jaar een keer te reinigen.

5. Gebruik een CO² meter
Wil je er achter komen of de ventilatie bij jou in de woning optimaal is dan is het verstandig om een CO2 meter aan te schaffen. Dankzij deze meter krijg je precies te zien hoe de lucht in huis is samengesteld. Een must voor iedereen die zijn woning optimaal wilt ventileren.

6. Vervang je oude ventilatiesysteem
Een verouderd ventilatiesysteem is niet in staat om op de juiste manier vocht en vuil af te voeren. Daarnaast hebben nieuwe systeem vaak een ingebouwde vochtsensor die vocht herkent en direct zorgt voor een betere afvoer van lucht.

Door middel van deze tips is een woning ventileren ineens een stuk makkelijker dan voorheen. Door deze tips zelf toe te passen weet je zeker dat je altijd weer frisse lucht in kunt ademen.

Het belang van onderhoud aan een Mechanische Ventilatie of Warmte Terug Win unit

Onderhoud uw Mechanische ventilatie of Warmte Terug Win installatie tijdig zodat u er zeker van bent dat de luchtvochtigheid in uw huis optimaal blijft.

Wij raden u aan om minimaal eenmaal in de 5 jaar uw ventilatie te laten reinigen en daarnaast eenmaal in de 2 jaar een klein onderhoudsbeurt te nemen. U kunt onze tarieven terugvinden op onze tarieven pagina.

Wilt u meer informatie? Neem dan direct contact op met één van onze specialisten, wij helpen u graag verder.

schoonmaak ventilatie