Home » Alles over ventilatie » Ventilatie informatie » Een goede afzuiging in de badkamer

Een goede afzuiging in de badkamer

Zoals je waarschijnlijk wel weet is de badkamer één van de meest vochtige plekken die je maar kunt vinden in huis. Door deze grote hoeveelheid vocht is het van cruciaal belang dat je over de juiste afzuiging in de badkamer beschikt. De kans is groot dat je niet weet wat voor afzuiging in de badkamer je precies nodig hebt, je bent nu eenmaal niet voor niets bij deze site terecht gekomen. Hieronder zullen wij je alles laten zien wat je moet weten rondom deze afzuiging in de badkamer!

Inbouw of opbouw voor afzuiging in badkamer?

Als je de afzuiging in de badkamer wilt aanleggen zal je na moeten denken over de vraag of je graag een inbouw of opbouw systeem wilt hebben. De meest voordelige keuze is natuurlijk de opbouw variant, deze hoef je namelijk alleen maar aan de wand vast te maken. Echter zit er ook en nadeel aan, dit is het feit dat ze flink wat herrie kunnen maken. Als je dit vervelend vindt raden wij je aan om te kiezen voor een inbouw afzuiging in de badkamer. Deze optie is duurder, maar het ziet er wel mooier uit en het maakt ook nog eens minder herrie.

De keuze tussen buis- of kanaalventilatie

Mocht je ervoor kiezen om een inbouw afzuiging in de badkamer aan te laten leggen dan zal je na moeten denken over de volgende keuze: wil je een buisventilatie of een kanaalventilatie. De buisventilator zal in je afvoerbuis worden geplaatst. Dit is niet zo handig voor de grotere badkamers, we zien deze optie dan ook eigenlijk alleen bij de wc’s en zeer kleine badkamer. Een kaneelventilator zal veel meer kracht hebben. Hierdoor is het mogelijk om meer lucht te verplaatsten. Hiermee ben je voorzien van de meest optimale ventilator in de badkamer.

Een goede circulatie

Voor alle mogelijke soorten afzuiging in de badkamer is het van belang dat de lucht goed kan circuleren. De vochtige lucht kan namelijk alleen maar worden afgevoerd als er frisse lucht voor in de plaats kan komen. Zorg ervoor dat de verse lucht altijd van binnen komt. De lucht van buiten kan namelijk minder goed vocht opnemen. Mocht je nu niet genoeg lucht kunnen krijgen in de badkamer dan is het mogelijk om een luchtrooster onder de deur te laten maken. Door op deze zaken te letten zal ook jij zeker weten dat de afzuiging in de badkamer naar behoren zal werken thuis. Als je niet zo handig bent met het installeren dan raden wij je aan om dit te laten doen, zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.